(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Burisony v čokoládě

Potřebné ingredience
100 g cukru krupice, 2 PL pomerančové šťávy, 40 g burisonů, 200 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 90 ml smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Cukr nasypeme do kastrůlku a na slabém plameni bez míchání necháme rozpustit na karamel, odstavíme, vmícháme šťávu, ihned vmícháme burisony a rychle je natlačíme do předem připravené formy na biskupský chlebíček, vyložené pečící papírem. Plát během chvilky ztuhne. Ztuhlý plát vyndáme a formu opět vyložíme pečícím papírem.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládu, přimícháme do nich smetanu. Polovinu čokolády nalijeme do formy, položíme burisonový plát a zalijeme zbytkem čokolády.
Rozpustíme bílou čokoládu s tukem, nalijeme nahoru a promícháme. Necháme ztuhnout.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou a mléčnou čokoládu, přimícháme do nich smetanu. Polovinu čokolády nalijeme do formy, položíme burisonový plát a zalijeme zbytkem čokolády.
Rozpustíme bílou čokoládu s tukem, nalijeme nahoru a promícháme. Necháme ztuhnout.

***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
4. 12. 2016, 9:20
tak to musím vyzkoušet



nahlásit
borufkajana
(upraveno)
3. 12. 2016, 23:35
Toto cukroví dělala moje babička.A moje děti na něj vzpomínají.


nahlásit

mimicek
(upraveno)
3. 12. 2016, 22:28



nahlásit
jananovazak
(upraveno)
6. 11. 2014, 0:52



nahlásit
takseptam
(upraveno)
1. 5. 2014, 8:13
Ráda bych se zeptala, jaký je ten ztuhlý karamelový plát. Jeslti je jen tzv. tuhý, jako třeba mléčné karamelové bonbony, nebo tvrdý, jako griliáš. Vypadá to opravdu vemli jedle, tak bych ráda něco podobného zkusila, ale křupavé nemůžu. Děkuji za info. Mája
nahlásit

spero
(upraveno)
1. 5. 2014, 14:27
@takseptam
Májo, kdybych měla zvolit přirovnání, tak spíš bych se přidala k tomu griliáši. Ale byla jsem sama překvapena, jak lehce to šlo krájet, protože toho karamelu je mezi měkkými burisony jen slabá vrstva.
nahlásit
takseptam
(upraveno)
1. 5. 2014, 15:21
@spero
Děkuji za odpověď. Stejně to ale zkusím, nikdo v mém okolí takové cukroví nedělá, tak budu aspoň originální. Doufám, že uspěju a nepřiberu

nahlásit

přeslice
(upraveno)
23. 4. 2014, 11:18
prodává se v marketech a manžel to vyloženě miluje, tak to možná zkusím i doma vyzkoušet

nahlásit

anaba
(upraveno)
22. 4. 2014, 21:11





nahlásit
laskonka333
(upraveno)
22. 4. 2014, 21:09


nahlásit

Ayra
(upraveno)
22. 4. 2014, 20:44
To vypadá skvěle - je to sice kalorická bomba, ale asi vyzkouším

nahlásit

marcelau
(upraveno)
22. 4. 2014, 20:17


nahlásit